The National Civil Rights Museum Administration Building

When renovations to the National Civil Rights Museum’s exhibition space required their offices to be moved, an adjacent nondescript warehouse was selected and restored as the most suitable new location. The front façade, a massive solid masonry plane, alludes to the formidable barriers of the Civil Rights era, while a new entry, accented by a single point of light, symbolizes hope in a future of equality. Skylights allow daylight into the open office area, and glass fronts at private offices maintain a sense of spaciousness. Historic building materials thoughtfully blend with modern, while the color palette recalls the signage of the Lorraine Motel.

Additional Information

LOCATION:  Memphis, Tennessee

CLIENT: The National Civil Rights Museum

SIZE:  10,000 square feet

LRK SERVICES:  LRK assisted the museum with property acquisition, architecture, interior design, environmental graphic design and renovation/repositioning services

AWARDS:

AIA Tennessee

  • Award of Merit

AIA Memphis

  • Award of Excellence

American Society of Interior Designers (ASID) – Tennessee Chapter

  • Merit Award/Commercial over 5,000 sq. ft.